Cestna električna kolesa

Cestna električna kolesa so v zadnjih letih pravi prodajni hit. Na kateri koli kolesarki ali drugi poti lahko (še posebej) v spomladanskih in poletnih dneh zasledite e-kolesa. Čeprav bi marsikdo mislil, da ta kolesa malce podpirajo lenobo, to nikakor ne drži!

Cestna električna kolesa
Cestna električna kolesa

V današnjem članku vam bomo predstavili nekatere prednosti te omenjene vrste koles. Za vas smo pripravili kar nekaj zanimivosti in zato vas vljudno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Cestna električna kolesa imajo električni motor, ki vam pomaga pri vožnji. Vendar to ne pomeni, da kolo vozi kar samo oziroma namesto vas. Vi si lahko s pomočjo računalniškega sistema nastavljate stopnjo moči in prilagajate (glede na svoje zmožnosti) stil vožnje. Lahko bi rekli, da z manjšo močjo elektromotorja vozite po ravnini in z večjo močjo po klancu.

Ta kolesa vam tudi omogočajo, da z njimi prevozite daljše ture. V kolikor ste do sedaj prevozili le okoli 20 kilometrov, lahko z e-kolesom prevozite tudi do 100 kilometrov in več. Poleg tega ne boste obremenjeni z vožnjo v klanec, saj bo le ta enostavnejša. Kolesarki užitek je zagotovljen!

Električno kolo od vas ne zahteva dosti večje moči v nogah, kar pomeni, da ga lahko brez večjih težav vozijo tudi nekoliko starejše osebe. Večji del napora namreč opravi elektromotor. Na tem mestu tako lahko povemo, da so ta kolesa namenjena za vse starostne skupine.

Priporočljivo ga je voziti tudi po poškodbi, saj z njim dobro razgibate mišice. Z njim si lahko na zelo enostaven način nazaj povrnete moči. Vožnjo z e-kolesom pa močno priporočajo tudi zdravniki.

Na tem mestu vam seveda moramo povedati tudi to, da lahko kakovostno cestno električno kolo kupite že v skorajda vsaki športni trgovini. Veliko izbiro pa ponujajo tudi spletne trgovine in ena izmed njih je spletna trgovina Natekmi.si. Poleg kvalitetnih e-koles, ki so namenjena za vožnjo po cesti, prodajajo še gorska, treking, mestna in gravel električna kolesa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *