Aktivne počitnice

Aktivne počitnice so v zadnjih desetih letih v visokem porastu. Ljudje se vedno več odločamo za različne aktivnosti na dopustu.

V današnjem članku bomo pregledali za katere aktivnosti se Slovenci največkrat odločamo, ko preživljamo aktivne počitnice. Prav tako pa bomo pregledali ponudbo, ki jo imajo turistične agencije na področju teh potovanj. V turistični agenciji Orel, smo povprašali za katere ativnosti, se ljudje na počitnicah največkrat odločijo in dobili naslednje odgovore.

Aktivne počitnice Slovencij preživljamo v nasljednih oblikah

Aktivne počitnice Slovencij obožujemo. Kot smučarski narod, ki ima zmagovalca in zmagovalce različnih tekem v smučarskem pokalu, lahko zagotovostjo trdimo, da je veliko povpraševanja za aktivne počitnice prav na področju smučanja.

Smučanje

Smučanje je aktualno od sredine decmbra z ski opening ponudbo in se nadaljuje v mesecu januarju, februarju in marcu. Takrat se lahko odločite za ponudbo ski clos, kjer boste naredili zadnje zavoje v sezoni.

Kolesarjenje

Za aktivne počitnice v obliki kolesarjenja se posamezniki odločajo v zimskih in poletnih mesecih. V hladnejšem obdobju se tako lahko odpravite v tople kraje. Slovenci imamo zelo radi kolesarjenje po enem izmed kanarskih otokov.

V turistični agenciji pa bodo poskrbeli tudi za ostale destinacije, ki si jih želite s kolesom ogledati. V poletnih mesecih pa se Slovenci odločamo predvsem za ogled Evropskih destinacij. Prevladujejo dolomiti in alpe.

Rečna križarjenja

Rečna križarjenja se v Sloveniji in med slovencij v zadnjem obdobju izredno zanimiva, saj predstavljajo drugačen način preživljanja dopusta. V ponudbi, ki jo lahko najdemo v priloženi povezavi lahko najdemo nekaj zanimivih destinacij, ki jih lahko v turistični agenciji Orel obiščemo.

Rečna križarjenja, ki se jih v Evropi splača obiskati lahko najdemo v naslednjih državah:

  • Nemčija,
  • Francija,
  • Anglija,
  • Belgija,
  • Irska,
  • Nizozemska,
  • Polska,
  • Portugalska,
  • Švedska

Obisk term ali toplic

Čeprav na prvi pogled obisk terme ali toplice ne povezujemo z aktivnimi počitnicami, pa se veliko ljudi odloča za sproščeno vzdušje, ki ga terme prinašajo v kombinaciji z kolesarjenjem, pohodništvom, robolovom, sprehodi in rolanjem. Nekatere toplice v Sloveniji prav tako ponujajo možnost igranja odbojke, badbintona, balinanja…

Prepričani smo, da se bo po vaši dnevni aktivnosti prileglo plavanje v bazenih, kakšna terapija ali zgolj obisk savn. Toplice glede na lokacijo lege ponujajo različne možnosti za aktivne počitnice. Izberite si tiste, ki vam najbolj ugajajo.

Kajtanje in surfanje

Za kajtanje in surfanje se odločajo zgolj strastni ljubitelji teh športov. Med tem, ko v Sloveniji pravo doživetje Kajtanja ponuja nekaj naše obale, lahko surfamo na nekaterih domačih jezerih.

Pohodništvo in treking

Pohodništvo in treking sta dve aktivnosti, ki so na področju aktivnih počitnic izpostavljene. Za pohodništvo in treking se Slovenci odločamo zelo pogosto. Radi imamo destinacije, kjer je razgibano področje. Ena izmed najbolj zaželenih destinacij na tem področju, pa je prav zagotovo Himalaja.

aktivne počitnice
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *