Lager piva

Lager piva veljajo za najbolj razširjeno vrsto piv na svetu. Ste se že odžejali s tem pivom? V kolikor vaš odgovor ni pritrdilen, vam svetujemo, da čim prej poskusite lager piva. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo poskušali približati in obenem predstaviti omenjeno tekočino. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Izdelava lager piva

Že na začetku tokratnega članka vam moramo sporočiti, da se za vrenje uporablja kvasovke spodnjega vrenja pri temperaturah med 7 in 13 stopinj Celzija. V primerjavi z ostalimi pivi vrenje lager piva poteka veliko počasneje, in sicer od 5 do 10 dni. Ali veste, da naj bi bila Lager piva veliko boljša, če se po končanem vrenju za nekaj časa shranijo na hladnem prostoru? Ja, prav zares. Ravno zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da še nekaj časa zorijo in posledično »odležijo«. To pa je tudi razlog, da so jih nekateri poimenovali »ležaki«. Barva te tekočine sega od svetlo do bledo zlate. Med najbolj znane vrste tega piva pa sodijo:  Bock, Doppelbock, Pilsner, Temni Lager.

Lager piva

Kaj vpliva na razliko v okusu piva

Kot zanimivost naj vam še sporočimo, da so naši predniki vse do 19.stoletja najbolj pogosto varili ale piva. Šele razvoj tehnologije hlajenja je namreč omogočil razcvet lagerjev. Kljub temu je znano, da k različnim okusom piv v veliki meri prispeva tudi naravna mineralna voda, kjer se nahaja proizvodnja. Tako v Nemčiji, kjer imajo značilno trdo vodo, po popolnoma isti recepturi naredijo bistveno bolj drugačno pivo, kot na primer na Češkem, kjer imajo značilno mehko vodo.

Trda in mehka voda

Če bi se želeli odžejati z omenjeno tekočino, vas pozivamo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in opravite nakup preko spletne trgovine Rundasekunda. Oglejte si še ostalo ponudbo pijač, ki so jih pripravili za vas. Hitro kliknite zgoraj in že boste lahko brskali po trgovini.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *